Нова антипиратска акция срещу LAN оператор

Служители на сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП проведоха днес специализирана операция срещу оператор, функциониращ като LAN доставчик на Интернет в София, съобщиха от BSA (Сдружението на издателите на бизнес софтуер).
Проверката е установила, че върху 13 компютърни конфигурации и FTP сървър, открити в помещенията на фирма “Л.Н. ” ООД”, е инсталирана над 10 терабайта информация, съдържаща файлове с незаконно съдържание. Става въпрос за музика, филми, бизнес и развлекателен софтуер, до които е предоставян достъп на неограничен брой клиенти на фирмата с възможност за използване онлайн или чрез даунлоуд.
Сървърът и компютърните конфигурации са иззети като доказателства по образуваното дознание за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс, уточниха от BSA.
Междувременно bTV съобщи, че реалният собственик на интернет доставчика е кандидат кметът за район Люлин – Андрей Георгиев. Той, от своя страна, отрече да е нарушавал закона, тъй като не можел да контролира какво съдържание качват потребителите.

Коментар