Нови принтери на HP “татуират” CD и DVD

Фотопринтери на HP “татуират” CD и DVD
За целта се използват ултратънки пластмасови етикети
28-06-2006
Фотопечат плюс персонализация на музикални и други дискове чрез татуиране предлагат новите мултифункционални устройства Photosmart C3180 и Photosmart C4180 на Hewlett-Packard. Принтерите идват и с нов софтуер HP Photosmart Express за бърз достъп до снимки, както и за тяхното разглеждане, организиране, обмен и печат.
Четирицветният печат с HP Vivera мастила възпроизвежда реалистични снимки, които устояват на избледняване, съобщават от компанията. Технологията HP Real-Life осигурява полезни функции, като отстраняване на ефекта “червени очи”, стесняване и лесно създаване на панорамни снимки, а така също и автоматично настройване на осветеността – за получаване на възможно най-доброто изображение.
Новото CD/DVD татуиране върху ултратънки, много издръжливи пластмасови етикети, предлагано от НР, създава персонализирани CD-та със снимки, музика и данни. Иновативна технология предпазва татуировките от намачкване, нагъване или деформиране.
Принтерите на HP позволяват още цветно и черно-бяло копиране и дубликати на снимки без компютър. Поддържат панорамен фотопечат във формат до 210×594 mm със или без рамка. Автоматичен сензор за типа на хартията оптимизира качеството на печат и копиране в съответствие с различните хартии
HP Photosmart C4180 също така осигурява бърза корекция и отпечатване с помощта на цветния 6-сантиметров дисплей за изображения. Той се настройва за оптимална видимост от всеки ъгъл и позволява на потребителя да избира, завърта, изрязва, увеличава и отстранява ефекта “червени очи” директно от дисплея без да използва компютър.
Photosmart C3180 се предлага на пазара от юни с ориентировъчна цена на дребно 80 евро. Моделът C4180 също е достъпен и струва 125 евро.

Коментар