Skype готви собствен мобилен телефон

Популярният доставчик на интернет телефония Skype скоро може да зарадва потребителите и със собствен мобилен телефон. Компанията планира да пусне апарата съвместно с оператора 3 Mobile в Европа, Азия и Австралия.
Очакваният White Phone ще работи както в обичайните клетъчни мрежи, така и в мрежи на Skype. Особеното при него ще бъде изписването на екрана на всички достъпни към момента контакти за текстови и гласови съобщения.
Разговорите между потребители на Skype ще бъдат безплатни. От компанията обещават много евтини разговори с локални стационарни номера, както и по-достъпни международни обаждания.
Все още не е известно обаче дали гласовият трафик ще се предава по клетъчните мрежи или през “горещите” безжични точки (hot-spots). Много мобилни оператори блокират VoIP услугите, тъй като им отнемат от печалбата.
Телефонът на Skype ще предоставя качествен уеб браузър, мултимедийни възможности и поддръжка на високоскоростни мрежи като UMTS. Потребителите ще договарят с оператора месечен брой минути за ползване.

Коментар