Транс Телеком се сдоби с иновативно решение за сигурност

Напълно интегрирано решение за предоставяне на сигурни алтернативни гласови услуги за абонатите внедри операторът Транс Телеком. Това е едно от първите работещи SBC (session border controllers) решения на Acme Packet за защитени комуникации, реализирани на българския пазар, посочиха от изпълнителя на проекта – Байнет България.
Резултатът за бизнес потребителите и домашните клиенти на Транс Телеком, ползващи алтернативни, базирани на IP гласови услуги, е в по-сигурни цифрови разговори в мрежата на оператора. Отделно, решението позволява на Транс Телеком да установи ефективен контрол върху своята мрежа и да използва максимално нейния обхват и потенциал.
SBC технологията набира все по-голяма популярност в световен мащаб в средите на доставчиците на телекомуникационни услуги. VoIP операторите разчитат на нея, за да установят ефективен контрол върху сигналите и поточната медия, които са част от провеждането и управлението на един разговор. Тези контролери се инсталират в сигналните пътеки между двете страни в един VoIP разговор, и по-специално при тези, използващи протоколите H.323 и MGCP.
 „При нашата мрежа от следващо поколение, изцяло базирана на IP протокол, сигурността е от първостепенно значение. Затова изготвихме процедура за избор на подходящо решение със сериозни и комплексни критерии за оценка”, разказа Владимир Милушев, Технически директор в Транс Телеком.
„Решението на Байнет е цялостно и интегрирано ефективно в нашата мрежа – това ни позволява да се концентрираме върху използването на потенциала на комуникационна инфраструктура и предлагането на иновативни и надеждни VoIP услуги”, допълни Милушев.
Байнет България е предоставила ноу-хау във всеки един етап от проекта – от дизайна на архитектурата, през всички конфигурации и тестовете до обучението и поддръжката, посочва Еял Натан, генерален мениджър на компанията, която оперира на пазара у нас от една година.

Коментар