AMD намали наполовина оперативните загуби през тримесечието

Производителят на процесори AMD обяви оперативни загуби от $226 милиона през третото тримесечие. Това е намаление с повече от 50% спрямо второто тримесечие, когато оперативните загуби бяха $475 милиона. Загубите на акция през Q3’07 възлизат на $0,71.
Същевременно, приходите за третото тримесечие са $1.632 милиарда, или 18% повече в сравнение с второто тримесечие и 23% спрямо третото тримесечие на 2006 година.
Резултатите за отчетния период включват и отрицателния ефект от $120 млн., или $0.22 за акция вследствие на разходите, свързани с придобиването на ATI, интеграцията, отделянето и съответното обезценяване на активи.
„Окуражени сме от напредъка, който постигнахме по отношение на финансовите резултати за третото тримесечие. Успяхме да осъществим силно нарастване на приходите, получихме 8 процента пункта от брутната печалба и намалихме оперативните загуби с повече от 50%", каза Робърт Ривет, главен финансов директор на AMD.
Компанията е продала рекорден брой микропроцесори чрез своя канал за дистрибуция, а през тримесечието отчита доходи и от започналите доставки на четриядрените процесори.
Приходите от графичния сегмент са се увеличиха с 29%, като основна заслуга за това имат графичните процесори ATI Radeon HD 2000.

Коментар