Globul обяви ден на отворените врати за студенти

За втора поредна година GLOBUL обяви ден за професионална ориентация и отвори врати за студенти от водещи български университети. Целта на инициативата „Ден в GLOBUL”  е да представи пред бъдещите специалисти спецификата на реалната работна среда в голяма бизнес организация, да подпомогне тяхната кариерна ориентация и да насърчи бъдещия им избор.  
22 студенти имат възможността да се запознаят от близо с работата в мобилния оператор. В деня за професионална ориентация те ще станат част от екипа на GLOBUL в дирекциите: Продукти и услуги, Продажби, Корпоративен Маркетинг, Финанси, Грижа за клиента, Радио и пренос, Комутации и услуги, Експлоатация и поддръжка на мрежата, Изграждане на мрежата, Човешки ресурси и Администрация.
Специално подготвената за събитието програма включва презентация на историята на GLOBUL, въвеждане в корпоративната култура на компанията, както и наблюдения върху дейността и работния процес в различните звена. Наставници от всяка дирекция, включена в инициативата, ще  напътстват студентите.
Инициативата „Ден в GLOBUL”  е част от дългосрочната политика на компанията в областта на човешките ресурси. GLOBUL традиционно работи с българските университети, изграждайки ефективен мост за обмен на информация и контакти между бизнеса и студентите. Събитието е част от политиката на компанията за насърчаване на професионалното и кариерно развитие на младите хора в България.
Денят за професионална ориентация подпомага и процеса на подбор на млади кадри за стажантски програми на GLOBUL, които вече четири години доказват ефективността си при откриването, подбора и наемането на млади специалисти.

Коментар