Отвориха офертите в търг за антивирусна защита на 20 000 РС-та

”Парафлоу комуникейшънс” ООД, ”Немечек”ООД и ”Компютел” ООД са участниците в търга на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) за доставка на софтуерни лицензи за антивирусна защита на персонални компютри и мрежи, стана ясно днес при отваряне на офертите.
Обществената поръчка предвижда доставка, внедряване и осигуряване на поддръжка за срок от три години на цялостно решение за защита от вируси, спам, адуер, фишинг, спайуер, scareware и потенциално опасни приложения. Решението трябва да пази от злонамерени атаки през интернет или локална мрежа чрез персонална защитна стена.
Защитата на пощенски кутии през мейл гейтуей трябва да включва както средства срещу вируси и спам, така и възможност за задаване на правила и политики за електронната поща. Задължително условие е решенията за защита да се управляват през една обща административна конзола и да работят през един сервизен агент на работните станции. Изпълнителят ще има ангажимент и за пълна техническа поддръжка за периода на лиценза.
Първата поръчка по рамковото споразумение ще бъде за защита на 1500 сървъра и за персонална защита на 20 000 работни станции и пощенски кутии. Към всеки лиценз от корпоративното решение ще бъде предоставен и лиценз за домашно ползване.
Основен потребител на доставяните по тази поръчка лицензи ще бъдат областните, общинските и други администрации. При оценяването на офертите 60% тежест има предлаганата цена, 30% е тежестта на техническите параметри на предлагания софтуер и 10% възможностите на кандидата за доставка и поддръжка.

Коментар