Тим Кук: Без иновации компаниите умират

В интервю за Блумбърг Тим Кук заяви, че конкурентите искат да са като Apple

В интервю за Блумбърг Тим Кук заяви, че конкурентите искат да са като Apple, визирайки Google и Microsoft

Иновации или смърт – това трябва да помни всеки производител на смартофони, посъветва конкурентите си Тим Кук, шеф на Apple, в интервю за Блумбърг.

По думите на Кук, сегашното състояние на Nokia може да послужи като пример за това, че една компания може да умре без иновативни продукти.

Изпълнителният директор на Apple критикува фрагментирането на Android, заради което не всички потребители могат да обновят своите устройства до най-новата версия.

Конкурентите се опитват да копират стратегията на Apple, опитвайки се да приличат на нея, отбелязва още Кук. Той дава за пример покупката на Motorola Mobility от Google и сделката на Microsoft с Nokia за поглъщане на телефонния й бизнес. Тези компании, според Кук, искат да контролират и хардуера, и софтуера на устройствата, както Apple.

Като контрапункт на нарастващата популярност на Android Тим Кук приканва да се обърне внимание на удовлетвореността на потребителите. Според него, разривът между Android и iOS е огромен в това отношение.

Кук неглижира поевтиняването на акциите на Apple, твърдейки, че не преживява спадовете и покачванията в цената им.

„Трябва да се запитате – правилно ли правиш нещата? Аз се съсредоточавам именно върху това, а не оставям на пазара да решава вместо мен какво да правя”, заключава мъдро наследникът на Стив Джобс на кормилото на Apple.

Коментари по темата: „Тим Кук: Без иновации компаниите умират”

добавете коментар...

  1. Ахахаха

    Те Епъл защото бъкат от иновации и затова патентоваха четириъгълния петоъгълник и овтварянето чрез плъзгане и се опитаха да патентоват мултитъча, който съществуваше 15 години преди да чуят за него 😉

Коментар