Операторът Cosmote Румъния обяви над 3 милиона абонати

Абонатите на мобилния оператор Cosmote Румъния надвишиха 3 милиона, съобщиха от Globul. Компанията стартира на пазара в северната ни съседка преди по-малко от две години.
Cosmote Румъния продължава да е най-бързо развиващият се мобилен оператор в страната, като в последните девет месеца води по брой нови абонати, посочи изпълнителният директор Николаос Цолас.
В резултат на увеличаващия се пазарен дял, операторът очаква да постигне положителни приходи преди лихви, данъци, отчисления и амортизации през 2008, както и положителна нетна печалба през 2009.  
Междувременно Cosmote обяви партньорство с Румънската национална асоциация на хората с увреден слух (ANSR). Операторът ще предложи на нейните членове 3 милиона безплатни текстови съобщения в своята мрежа.
Cosmote Group, в състава на която е и бългалският оператор Globul, има над 13,1 милиона потребители в Гърция, България, Румъния, Албания и Македония. Пазарният дял на групата в региона на Югоизточна Европа е 28%. Компанията планира да достигне 15 милиона потребители до края на 2009 година.

Коментар