Autodesk придоби напълно свой близък партньор

Корпорацията Autodesk обяви сделка по придобиване на Hanna Strategies, фирма в областта на инженерните услуги, която разработва софтуер и разполага с центрове в Шанхай (Китай), Атланта (Джорджия) и Пуна (Индия). През 2006 г. Autodesk закупи дялове от Hanna Strategies и сега придобива останалата част от собствеността. Условията на сделката не бяха разкрити.
„Работният екип на Hanna Strategies се състои от опитни професионалисти и хора с креативно мислене, които ще спомогнат за постигането на целта на Autodesk – създаване на глобална мрежа за разработване”, коментира сделката Карл Бас, президент и изпълнителен директор на Autodesk.
Двете компании работеха в тясно сътрудничество през последните пет години по създаване на софтуерни продукти за дизайн и проектиране към Autodesk, предназначени за производството и строителството. Пълното сливане ще увеличи инвестициите на Autodesk в разработването на продукти за създаване на дигитални прототипи и на информационни модели на строително-архитектурни обекти (BIM – Building Information Modeling), както и на 3D и 2D решения, съобщиха от компанията.
Комбинирането на два екипа от разработчици в един ще увеличи ефективността и капацитета на инженерните операции на Autodesk, посочиха от лидера в 2D и 3D проектирането. Обединеният екип също така ще разшири възможностите за привличане на най-добрите студенти по инженерни науки, както и на опитни професионалисти в Китай, уточниха от Autodesk.
Самир Хана, президент Hanna Strategies, ще заеме поста вицепрезидент на отдела за производствени решения в Autodesk. Генералният директор на придобитата компания, Чиен-Минг Хуанг, ще бъде вицепрезидент на центъра на Autodesk за разработка на приложни продукти в Китай.

Коментар