Мусала Софт първа у нас премина оценка по нова версия на CMMI

Мусала Софт завърши успешно сертификация по второ ниво на модела за разработка на софтуер CMMI (Capability Maturity Model Integration) и така стана първата компания в България, която премина оценка по новата версия SCAMPI A v1.2.
В обхвата на сертифицирането са оценени процесите по разработка на софтуер, управление на проекти, управление на конфигурацията, управление на качеството и други, съобщиха от компанията. Процесите са част от системата за управление на качеството на Мусала Софт, сертифицирана първо по ISO 9001:2000, впоследствие по ITMark и тази година – по модела CMMI. 
“CMMI е модел с конкретен фокус върху дейностите по разработка на софтуер, като предоставя много добра програма за подобряване на процесите и измерва изключително обективно зрелостта на компаниите от софтуерния бизнес”, коментира Делян Лилов, изпълнителен директор на Мусала Софт.
В световен мащаб над 1500 фирми са сертифицирани по CMMI, уточниха от българската софтуерна компания.
Проектът по оценка е осъществен от ЕСИ Център България с помощта на финансирания от Американската агенция за международно развитие (USAID) Консорциум ВЕГА (Алианс доброволци за икономически растеж), насочен към изпълнение на програма за развитие на бизнеса и търговията в България.

Коментар