Тръгва нов телевизионен канал с директор Асен Григоров

Телевизия ще бъде първият проект, който фондация "Граждански медии" ще подкрепи, стана ясно днес.
"Създаването на независима и свободна новинарска телевизия, която да следва световните професионални стандарти и да постигне висок рейтинг е от ключово значение за развитието на гражданското общество. Това е целта, която учредителите на фондацията в обществена полза "Граждански медии" си поставят със стартирането на своя първи проект", коментира Светослав Божилов, председател на Съвета на дарителите на фондацията.
Идеята за диалогична медиа определя и името на канала –  Re:tv. Изпълнителен директор на новата телевизия ще бъде известният ТВ водещ Асен Григоров, който днес официално напуска БНТ и започва работа по проекта.
"Re:TV ще бъде силна медиа с ясна гражданска позиция, която ще работи не "ЗА", а "С" аудиторията. Ще бъде телевизия, която цени високо личностите и професионалната журналистика", каза Асен Григоров.
Проектът е в начална фаза и детайли за него ще бъдат представени след няколко месеца.
Фондация “Граждански медии” беше създадена през юли 2007г. Мисията й е да подкрепя свободата на изразяване, разнообразието на мнения и качествената журналистика. Дейността на фондацията се финансира от дарения и по международни програми.

Коментар