AMD засилва интеграцията със софтуера на Microsoft

AMD подготвя платформи, базирани на четириядрените процесори Opteron, които ще помогнат на разработчиците за Windows да оптимизират приложенията си, съобщиха от компанията на конференцията TechEd Developers в Барселона. Оптимизацията ще става с инструменти в софтуерни продукти, които Microsoft ще пусне на пазара.
Демонстрациите в Барселона разкриха ново ниво на интеграция между Microsoft Visual Studio 2008 и четириядрените процесори AMD Opteron. Иструментите на Visual Studio ще генерират оптимизиран код при компилации с Opteron.
Сработването между хардуера и софтуера е планирано така, че да позволи на софтуерните разработчици по-добър избор на инструкции, оптимизирано разпределение на регистрите и повишена 128-битова производителност с плаваща запетая.
Работи се и в посока на оптимизиране на Windows Server 2008 и SQL Server 2008 за четириядрените Opteron-и, съобщи Ърл Стал, вицепрезидент на направлението на AMD за софтуерно разработване.
AMD и Microsoft съвместно подобриха генерирането на код на Visual C++ за четириядрени процесори и вътрешните функции SSE4a и ABM (оптимизирани побитови операции), включени във Visual Studio 2008.

Коментар