Ubisoft придоби японско студио за разработка на видео игри

Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в световен мащаб, сключи сделка за придобиване на японското студио за разработка на видео игри Digital Kids.

Новата придобивка на Ubisoft, основана през 1996 година, в момента е специализирана в правенето на игри за конзолата Nintendo DS. Студиото е работило на регулярна основа с редица японски издатели, като е създало няколко успешни заглавия за поредицата на Ubisoft Petz, включително Hamsterz Life.

“Когато става въпрос за игри за Nintendo DS, Digital Kids винаги са демонстрирали водещи познания, довели до появата на оригинални и много добре изпълнени симулации с животни. Те се приемат еднакво добре както от японската, така и от европейската публика, което е рядко срещан феномен,” заяви Ив Гилемонт, главен изпълнителен директор на Ubisoft.

Придобиването е поредният ход на Ubisoft към партньорства на нови територии и се очаква да засили позициите на компанията в сектора „casual games”.”

Операцията е в процес на приключване. Очаква се сделката да завърши окончателно през третата четвърт на фискалната 2007-08 година, като засега не се съобщават финансови параметри.

Коментар