Цените на iPhone 5C се сринаха двойно в САЩ

iPhone 5C вече се продава  на двойно по-ниска от първоначалната си цена в САЩ

iPhone 5C вече се продава на двойно по-ниска от първоначалната си цена

Американските търговски вериги Wal-Mart, RadioShack и Best Buy започнаха да предлагат iPhone 5C с внушителни отстъпки от цената.

Моделът, изпълнен в пластмасов корпус, отстъпва 3-4 пъти по популярност на флагмана iPhone 5s, в резултат на което търговците се опитват да вдигнат продажбите с над два пъти по-ниски цени – моделът с 16 GB, например, е достъпен за $45 (вместо $99) в Wal-Mart при сключване на договор с оператор.

При избор на iPhone 5C потребителите получават като подарък сертификат, който може да се използва веднага, при плащане за смартфона, съобщи MarketWatch. Веригата магазини Best Buy предлага подобни сертификати на стойност 50 долара от 3 октомври, като днес е последният ден от акцията. Предложението обхваща и модела с 32 GB памет, който струва 199 долара без отстъпката.

RadioShack предложи аналогични отстъпки веднага след Best Buy, като нейната кампания ще продължи до 2 ноември. Освен това магазините на RadioShack приемат употребявани айфони, за които изплащат до 250 долара при покупка на нов смартфон.

Още от първия ден Wal-Mart продаваше iPhone 5c за $79, докато в останалите търговски вериги цената на смартфона беше $99. Сега пластмасовият модел струва в Wal-Mart 45 долара във варианта с 16 GB памет. Кампанията ще продължи до края на годината. Флагманът iPhone 5S пък се продава с отстъпка от 10 долара.

Всички от посочените дотук цени са валидни при сключване на двугодишен договор с телеком оператор. Според независимия анализатор Брайън Ейзенбърг, акциите на Best Buy, RadioShack и Wal-Mart може значително да повишат популярността на iPhone 5c и като цяло продажбите на епълските смартфони. Освен това подобни отстъпки увеличават и продажбите на съпътстващи аксесоари.

Коментар