Детска изложа в Асеновград с подкрепата на Globul

Министърът по европейските въпроси на Република България г-жа Гергана Грънчарова и директорът „Правни въпроси, регулации и връзки с институциите” на GLOBUL г-жа Михаела Калайджиева откриха изложба с творби на децата от ДОВДЛРГ „Таню Войвода” – Асеновград, създадени в рамките на програмата на оператора “Да чуем детските мечти”.

В откриването на изложбата в читалище „Родолюбие” участваха певицата Белослава, посланик на програмата „Да чуем детските мечти”, представители на държавни институции, екипът на програмата и децата и ръководството на дома.
Малките автори сами представиха пред гостите на събитието своите произведения по атрактивен и забавен начин чрез кратки театрални форми, изразяващи емоциите от темите на творбите.
„Искам да поздравя децата от дом „Таню Войвода” и българския бизнес в лицето на GLOBULза тази прекрасна инициатива”, заяви министър Гергана Грънчарова.
„С тази програма се стараем да помогнем на тези прекрасни деца най-вече да се научат да общуват свободно, да изразяват емоциите си, да споделят желанията и мечтите си, да могат по-лесно да намерят своето място в света извън дома и училището. За нас в GLOBUL, тази програма не е благотворителност – тя е инвестиция в бъдещето. Благодаря на нашите партньори и на хората и институциите, които ни подкрепиха, но най-вече благодаря на децата и възпитателите от дом „Таню Войвода” затова, че ни повярваха ни позволиха да им предложим нашата програма.”, каза г-жа Калайджиева по време на церемонията за откриването на изложбата.
Експонатите от изложбата, която е отворена за посещение на гражданите и гостите на града, са създадени по време на заниманията в рамките на програмата „Да чуем детските мечти” и е своебразна кулминация на нейното първо издание в Асеновград.
Програмата „Да чуем детските мечти” бележи началото си през 2006 г. с основна цел да подобри уменията за общуване и социализацията на деца в неравностойно социално положение чрез средствата на изкуството. През последните две години, GLOBUL инвестира над 260 000 лв. в осъществяването на програмата и след повече от 2000 часа работа по места и въвличането на повече от 30 специалисти, децата говорят открито за себе си, за своите страхове и мечти, знаят повече за външния свят и могат по-зряло да продължат своето развитие и реализация в света на възрастните.
През 2007 г. в „Да чуем детските мечти” бяха включени над 300 деца от домове за деца и юноши в Асеновград, Велико Търново, Благоевград и Враца и помощно училище-интернат в Елхово. Консултантски екип от водещи български специалисти в областта на детското психическо развитие, терапевтичните и психодраматичните методи и изкуствата наблюдаваха и участваха в тяхната работа и отчитаха ефективността на програмата
Програмата „Да чуем детските мечти” се реализира с подкрепата на Фондация „Помощ за благотворителността в България” (ФПББ).
GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилният оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края насептември 2007 г., GLOBUL има 3,7 милиона потребители, а услугите й са достъпни за 99,8% от населението на България и на 97,2 % от територията на страната.

Коментар