Much i5 – съчетава смартфон, геймърска конзола и таблет

В ролята на смартфон, Much i5 поддържа работа в 2G и 3G мрежи, а за геймърите са предвидени физически бутони за контрол върху игрите

В ролята на смартфон, Much i5 поддържа работа в 2G и 3G мрежи, а за геймърите са предвидени физически бутони за контрол върху игрите

В последните години смартфоните изместват портативните геймърски конзоли като устройство за игри. В потвърждение на тази тенденция на пазара излизат мобилни джаджи, които комбинират функциите на смартфон и геймърска конзола, та дори и на таблет.

Едно от тези устройства е Much i5 – китайски смартфон, изпълнен във вид на портативна конзола за игри със съответните геймърски бутони. Купувайки подобно устройство, потребителят се избавя от неудобството да носи със себе си няколко отделни джаджи – смартфон, геймърска конзола и таблет. Техните функции се интегрирани в Much i5.

В ролята на смартфон, Much i5 поддържа работа в 2G и 3G мрежи, а като таблет предоставя 5-инчов сензорен екран с матрица IPS и резолюция HD. За геймърите пък са предвидени физически бутони за контрол върху игрите.

Much i5 стъпва на четириядрен процесор от MediaTek с тактова честота 1,2 GHz и графика PowerVR SGX 544. Налични са слот за карти памет microSD, безжични модули Bluetooth и Wi-Fi, както и батерия с капацитет 3550 мАч. За зареждане и свързване към РС е предвиден порт microUSB.

Устройството разполага 1 GB оперативна памет и 4 GB вградена флаш памет, основна 8-мегапикселова камера и FM тунер. Макар че тази многофункционална джаджа работи под управление на операционна система Android, на нея могат да се пускат и игри от Sony PSP чрез специален емулатор.

Much i5 е достъпен за покупки в редица онлайн магазини. Цената на устройството е около 220 долара, без известна марка на корпуса.

Коментар