Apple с първо обновление на “леопарда”

Първото обновление на операционната система Mac OS X Leopard вече е факт.  Потребителите на продукта могат да си свалят актуализацията чрез опцията Software Update в системата или направо от сайта на Apple.
Обновлението отстранява грешки, проблеми със съвместимостта и уязвимости, свързани със сигурността. Така например, ъпдейтът подобрява съвместимостта при използване на шрифтове OpenType в QuarkExpress, импортирането на изображения от iPhone, както и съвместимостта с външни USB твърди дискове.
По отношение на сигурността, Apple е подобрила работата с Flash Player и браузъра Safari.
Освен в клиентската версия на Leopard, промени са направени и в сървърната Mac OS X. Но тук обновленията са далеч по-малко и се свеждат до отстраняване на шест грешки в системата.
Ъпдейтът на сървърната версия премахва периодичните грешки в Password Server, както и блокирането на възможностите за контрол на клиентския достъп при използване в името на потребителя на символи, невлизащи в ASCII.
Отстранени са също блокирането на добавяния на потребители в нови групи и грешно представяне на настройки на папки за потребителите на Windows.

Коментар