Square Cashe позволява изпращане на пари по е-поща

Square Cashe предлага възможно най-лесния начин за персонални плащания

Square Cashe предлага възможно най-лесния начин за персонални плащания – чрез изпращане само на един имейл

Компанията Square е на път да революционизира онлайн плащанията, доминирани в момента от PayPal и други подобни услуги.

Първият продукт на Square – четец на кредитни карти за телефон – беше стъпка в правилната посока. Сега компанията въвежда нова услуга, наречена Square Cash, която се явява един от най-лесните начини за персонални плащания.

Square Cash елиминира досадни операции като писане на чекове или плащане на такси за ATM. Достатъчно е потребителят да изпрати имейл до лицето, на което плаща, и след като получателят въведе номера на своята дебитна карта, парите се трансферират директно към банковата му сметка.

С помощта на тази услуга хората могат да си изпращат пари с помощта само на един имейл. Процесът е изключително лесен – всичко, което трябва да направите, е да напишете адреса на получателя, да добавите cash@square.com в полето „cc” и да въведете количеството пари, които искате да изпратите, в полето „subject”.

За да получи парите, отсрещната страна трябва да въведе само номера на своята дебитна карта. Разбира се, при първото плащане, трябва да въведете номера на вашата дебитна карта, който след това се асоциира с имейл акаунта ви.

Към момента Square Cache работи само на територията на САЩ. Налични са също Android и iOS приложения за ползване на услугата през мобилни устройства – те са изключително опростени, като позволяват единствено въвеждане на количеството пари и съставяне на имейл съобщението.

Коментар