Родители продадоха бебето си, за да купят iPhone

Китайска двойка беше обвинена в трафик на хора, след като продаде собственото си бебе. Семейството признава, че с парите от сделката си е купило iPhone, съобщи Дейли Мейл.

Родителите публикували обява в местен вестник, че продават бебето, още преди то да се появи на бял свят. След раждането, двамата допълнили онлайн информацията за детето, за да заинтересуват повече купувачи.

Г-жа Чанг и г-н Тенг извършили сделка с бебето си на стойност 50 000 юана (около 8100 долара). Полицията в Шанхай обаче ги арестувала скоро след доставката.

Оказва се, че майката е родила вкъщи, за да избегне официалната регистрация на бебето. Властите са проследили плащанията през кредитната карта на Чанг и установяват, че на другия ден след сделката тя е купила iPhone. Семейството също така си купило скъпи спортни обувки и няколко луксозни стоки.

Бащата търгува на едро аксесоари за мобилни телефони, но твърди, че финансови проблеми са го принудили да продаде бебето. Двамата родители искали детето им да получи добро образование, но заради лошите материални условия, решили да го продадат, е обяснението им пред полицията.

Китай изисква от семействата да имат не повече от едно дете, като налага големи глоби за нарушителите. Продаденото бебе било трето за Чанг и Тенг. Семейството се опитвало да скрие бременността с оправданието, че увеличеният корем на жената е от тумор.

Коментар