ПроДейта Консулт ще наема специалисти за ИТ услуги

Квалифицирани български ИТ специалисти ще имат възможност да се регистрират в мрежата на ПроДейта Консулт и да работят по международни ИТ проекти, стана ясно днес от старта на консултантската компания на нашия пазар.
Бизнес моделът на базираната в Дания фирма дава възможност на местни компании и институции да намерят решение за временните си нужди от ИТ специалисти, като възлагат проекти на експерти, регистрирани в мрежата на ПроДейта Консулт.
Базата от консултанти на компанията включва ИТ специалисти с умения в областта на анализа, архитектурата и дизайна, разработката на софтуер, управлението на проекти, бизнес мениджмънта, тестването, изготвянето на документация и поддръжката на информационни системи.
ПроДейта Консулт смята своята услуга за уникална в България по няколко причини. Първо, чрез нея български специалисти, които отговарят на определени професионални изисквания, се включват в световния пазар на консултантски ИТ услуги. Второ, ИТ специалистите на свободна практика имат повече възможности за избор да работят по проекти на компании в България и в чужбина.
И не на последно място, компании и институции от страната и чужбина могат да открият най-подходящите ИТ консултанти в пикови моменти от своята дейност, без да се налага да назначават специалисти на постоянен договор.
Консултантите, одобрени и регистрирани в мрежата на ПроДейта Консулт, получават възможност за участие в проекти на различни компании и институции с подходящи ставки и условия. Те получават и административна и финансова консултация от ПроДейта Консулт, свързана с отчетността на приходите, данъчната и осигурителната система и др.
Основно изискване към кандидатите е да имат минимум 5 години доказан професионален опит. За да бъдат одобрени за регистрация в мрежата на компанията, те попълват специални формуляри и преминават през серия от интервюта.
Към настоящия момент средният професионален опит на регистрираните специалисти в глобалната база от данни на ПроДейта Консулт е 10 години, съобщиха от компанията. Първоначалната регистрация на ИТ консултанти от България може да бъде направена на сайта www.prodataconsult.bg/
Експертните ИТ услуги – за временна заетост на специалисти по конкретни ИТ проекти – се търсят от банки и финансови институции, телекомуникационни и енергийни компании, частни компании или държавни институции, работещи със специализиран софтуер, компании с широка клонова мрежа и др. Обикновено тези организации се нуждаят от промяна, интегриране или усъвършенстване на ИТ системите си в кратки срокове. Намирането на подходящ ИТ консултант за нуждите на дадена компания отнема между една и две седмици, уточниха от ПроДейта Консулт.
В момента ПроДейта Консулт има представителства в България, Румъния, Полша, Холандия, Украйна, Русия, Холандия, Швеция и Мексико. В близките месеци ще бъдат открити нови десет представителства в Европа, Азия, Северна и Южна Америка.
Изпълнителен директор на ПроДейта Консулт за България е Весел Гагов. За официалния старт на компанията у нас в София беше Рене Йорк, директор на ПроДейта Консулт за Европа.

Коментар