РС индустрията приема с оптимизъм Windows 8.1

windows81-ins

Очаква се Windows 8.1 да стимулира интереса към тъчскрийн устройствата и десктоп компютрите

Microsoft обяви наскоро операционната система Windows 8.1, от която се очаква да повиши не интереса към тъчскрийн устройствата и десктоп компютрите.

РС бизнесът е оптимистично настроен за Windows 8.1 и вече подготвя компютри с обновената ОС, съобщи digitimes.com. Играчи като Asus, Acer, MSI и Sony ще пуснат продукти на база Windows 8.1 в близките седмици.

В частност, Asus е поръчала за производство около 400 хиляди устройства T100 Transformer Book, работещи под управление на Windows 8.1 и оборудвани с SSD, което свидетелства, че компанията вярва в успеха на новата ОС.

Microsoft обеща Windows 8.1 не само да отговори на критиките на потребителите към Windows 8, но и да даде тласък на нова вълна устройства, повечето от които ще имат сензорен екран. Системата идва с голям списък от подобрения, вкл. Start бутон, който може да улесни достъпа на потребителите до инсталираните приложения.

Вместо да извиква Start Menu, както при по-старите версии на Windows, новият Start бутон в Windows 8.1 отвежда потребителите на Start екрана, правейки по-лесно превключването към Modern UI.

Windows 8.1 идва с вграден браузър Internet Explorer 11, опция за директно зареждане на десктопа, повече възможности за персонализиране и други полезни функции.

Новата операционна система е достъпна безплатно за потребителите на Windows 8, докато за останалите струва най-малко 90 евро.

Коментари по темата: „РС индустрията приема с оптимизъм Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. user

    Оправени са проблемни зони за MS + опити да излъжат потребителите че се обръща внимание на тяхните искания/мнения (“вкл. Start бутон”), а колкото до това че производителите “приема(т) с оптимизъм” ми е малко страно как няма да го направят при положение че избора им е между Боза 8, Боза 8.1 и прекратяване на отношенията с MS? Ако вие трябваше да избирате кое от трите щеше да изберете?

    То поне XP или 7 да можеха да предложат та да имаха някакъв избор, а не 8+ и после защо всички бързат да разкарат 8-мицата …

  2. teodor

    Нови подобрения… КАТО НАПРИМЕР? Кота нула 😉

Коментар