Първо видео предаване на живо през LTE мрежа

Telstra реализира първото в света видео излъчване на живо в публична LTE мрежа

Telstra реализира първото видео излъчване на живо в публична LTE мрежа, ползвайки технология на Ericsson

Австралийският телеком Telstra реализира първото в света видео излъчване на живо в публична LTE мрежа. Технологията LTE Broadcast на Ericsson бе активирана и тествана успешно в мрежата на оператора чрез излъчване на видео в реално време и изпращане на големи файлове до съвместими устройства.

По време на демонстрацията устройствата са приели различни видео материали, вкл. повторение на спортен мач, спортни новини, репортаж за конни надбягвания и новини. Освен това устройствата са получили голям файл, използвайки само един LTE канал за излъчване.

„Нашата цел е да предоставим на потребителите лесен достъп до всяко съдържание, което търсят, и да проучим какви допълнителни възможности за потребителите можем да разкрием, използвайки тази технология за излъчване“, коментира Майк Райт, изпълнителен директор на Telstra.

LTE излъчването дава възможност за изпращане на едно и също съдържание едновременно до много голям брой устройства в целевата зона, поясни Томас Норен, вицепрезидент на Ericsson. „Мобилните оператори могат да използват това решение и да пригодят своите медийни и мрежови активи за нови услуги”, допълни той.

LTE Broadcast ще промени коренно видео изживяването на потребителите и ще позволи на доставчиците да оптимизират използването на наличните честоти и мрежа от гледна точка динамика и ефективност.

Уникално съдържание може да бъде доставяно едновременно до голям брой абонати, например многобройни видео „фийдове” от различни ъгли, в по-близки планове или повторения по време на преки предавания на спортни мачове. Другите предимства включват изпращане на актуализации или съдържание до цифрови информационни табели или билбордове.

Потребителите могат да се възползват от предварително зареждане на софтуерни ъпдейти или на сутрешния вестник, така че да не се налага да чакат за даунлоуд в пиковите моменти с натоварен трафик. Според доклад на Ericsson, видео трафикът в мобилните мрежи ще нараства с около 60% всяка година до 2018 г.

Коментари по темата: „Първо видео предаване на живо през LTE мрежа”

добавете коментар...

  1. Use

    Много жалко, че противните и омразни мобилни оператори обсебват и владеят Интернет. А трябваше на тези оператори да се забрани да бъдат монополисти и да не предлагат нищо друго освен телефонни услуги.

Коментар