Intel ще произвежда ARM чипове

Intel ще пристъпи към производство по поръчка на ARM процесори, твърди неговият партньор Altera

Intel ще пристъпи към производство на ARM процесори по поръчка, твърди неговият партньор Altera

Изглежда дори гигантска компания като Intel не може стои вечно срещу течението, особено когато всички конкуренти добавят своята сила в него.

Макар и да твърдеше, че никога няма да произвежда процесори с архитектура различна от x86, компанията вече е готова да приеме ARM предизвикателството.

Според източници от Altera, партньор на Intel, гигантът от Санта Клара ще пристъпи към производство на ARM чипове в своите заводи през 2014 година, предаде Forbes.

Това звучи наистина изненадващо, като знаем как яростно Intel се опитваше да отклони набезите на ARM на пазарите за РС и сървъри, като същевременно се стремеше да отнеме дял от конкурента си на мобилния пазар.

Уви, макар и с все по-малки и ефективни Atom процесори, компанията все още не успява да се противопостави на ARM-базираните SoC от Qualcomm и Nvidia, така че не й остава друг избор освен да използва същите инструменти.

Очаква се Intel да започне да предлага услуги за производство на ARM чипове, както правят това TSMC и GlobalFoundries, т.е. да изпълнява поръчки за къстъмизирани ARM процесори, вместо да създава собствени такива.

Коментари по темата: „Intel ще произвежда ARM чипове”

добавете коментар...

  1. Хо-хо-хо

    На околовръстното едни каки също правят “къстъмизирани” работи 😛

Коментар