Nook GlowLight – удобен и бърз четец на е-книги

Подобренията в Nook GlowLight позволяват на потребителите да четат е-книги по-дълго време, без да усещат умора  на очите

Подобренията в Nook GlowLight позволяват на потребителите да четат е-книги по-дълго време, без да усещат умора на очите

Barnes & Noble, един от основните доставчици на четци за е-книги, обяви нов модел Nook GlowLight, който наследява Simple Touch GlowLight с обещанието, че е бърз колкото конкурентния Amazon Kindle Paperwhite.

GlowLight е фокусиран изцяло върху четеното и е по-опростен отколкото други Nook устройства, като например Nook HD+, обявен по-рано тази година. Подобренията в Nook GlowLight позволяват на потребителите да четат е-книги по-дълго време, без да усещат умора на очите, твърди компанията.

Устройството използва E Ink дисплей с анти-блясък покритие и осветяване от следващо поколение, което улеснява четенето във всякаква среда. Новият екран има с 62% повече пиксели, а шрифтовете са оптимизирани за по-отчетливия дисплей.

Дизайнът на устройството позволява лесно боравене с една ръка

Дизайнът на устройството позволява лесно боравене с една ръка

В допълнение, прелистването на страниците е по-гладко, без присъщата на досегашните е-четци „светкавица” или опресняване на целия екран.

Новият потребителски интерфейс е свободен от реклами и не отвлича вниманието, като прави по-лесно откриването на нови книги или прескачането в текущите.

Nook GlowLight е също така най-лекият е-четец на Barnes & Noble със своите 176 грама, както и по-лек с 15% от Kindle Paperwhite, подчертава компанията.

Дизайнът на устройството позволява лесно боравене с една ръка. Бялата боя пък създава усещане за хартиено издание.

Обновеният GlowLight идва с два пъти повече сторидж спрямо своя предшественик и с 80% повече от Paperwhite. Според B&N, устройството побира около 2000 книги. Е-четецът вече е достъпен за покупки онлайн на цена 119 долара, а за членовете на Barnes & Noble е предвидена 10% отстъпка.

Коментар