Нова сделка консолидира пазара за управление на документи

Разработчикът на решения за разпознаване и управление на документи I.R.I.S. Group завърши процеса по придобиване на 100% от акциите на Docutec AG – германска компания, базирана в Аачен.
Docutec AG е софтуерна компания със силен фокус върху автоматичното разпознаване на фактури и класифициране на документи. С придобиването I.R.I.S. ще засили още повече присъствието си на корпоративните пазари в Германия, както и на световния пазар.
“В консолидиран пазар, където само по-големите играчи ще успеят, решихме, че I.R.I.S. е най-добрият възможен партньор, водеща компания в областта на интелигентното разпознаване и управление на документи. Технологиите на I.R.I.S. и Docutec взаимно се допълват и заедно ще генерират значителни ползи за партньорите и крайните клиенти”, коментира сделката Гюнтер Хенсгес, изпълнителен директор на Docutec.
I.R.I.S. има международна структура и партньорска мрежа, която веднага ще може да разпространи разработките на Docutec. Над 1000 големи компании са клиенти на I.R.I.S. в страни, където Docutec дори не е била представяна досега.
Екипът на Docutec е съставен от 30 души, а приходите на компанията възлизат на €3,7 милиона през 2006 година.
I.R.I.S. (Image Recognition Integrated Systems), листвана на брюкселската фондова борса Euronext, предлага решения за преобразуване на хартиени документи в цифрови, разпознаване на съдържание, управление, споделяне и архивиране на документи и внедряване на комплексни ИТ инфраструктури. I.R.I.S. Group има продажби за 81 милиона евро през 2006 г., уточниха от фирма Бизнес Софтуер Дистрибутор, която разпространява продуктите на I.R.I.S. на българския пазар.

Коментар