ESET NOD32 основен претендент за приза Антивирусен продукт на годината

На 1 декември лидерът в проактивната защита ESET получили престижната награда Advanced+ за трети път тази година от независимата тестваща организация AV-Comparatives. Оценката Advanced+ се присъжда на доставчици, които засичат проактивно нови или непознати заплахи, без да отбележат нито една фалшива тревога. ESET постига водещи за индустрията резултати благодарение на ThreatSense технологията и напредналия евристичен подход, чрез който проактивно се засича зловреден код, неоткрит дори и от продукти с най-често обновяващи се дефиниции.
За разлика от традиционните решения, ESET NOD32 Antivirus декодира и анализира файловете в реално време, като позволява на зловредния код да се изпълни в обезопасена виртуална среда и по този начин разграничава чистите файлове сред най-сложните и добре прикрити заплахи.
Anti-Virus Comparatives извършва тестове за проактивна защита на 17 различни антивирусни решения. Организацията определя три нива на сигурност – Standard, Advanced и Advanced+. Продуктите, получили ниво Standard имат добри резултати при проактивния подход. Оценка Advanced се получава от решенията с много добро проактивно, on-demand засичане, а Advanced+ се присъжда на продукти с отлична проактивна, on-demand защита – чест, носена от ESET за трети път през тази година.
„Благодарение на напредналите си евристики, ESET отново се класира много високо в областите проактивна защита, скорост на сканиране и пренебрежимо малко влияние над системните ресурси”, коментира Андреас Клемент, главен анализатор в AV-Comparatives. „Освен това отбелязваме и впечатляващия нулев резултат при броя генерирани false positives, което е от изключително значение, тъй като продуктите, отбелязали високи нива на засичане и на false positives едновременно не са благонадеждни в осигурената информационна сигурност. ”
Високото признание от независимата организация, както и фактът, че ESET NOD32 Antivirus се класира за трети път на челното място в резултатите от тестовете, определя анивирусното решение като основен претендент за приза Антивирусен Продкут на Годината, присъждан от AV-Comparatives.
От компанията напомнят, че званието Антивирусен Продукт за 2006г. принадлежи именно на ESET NOD32 Antivirus. От месец ноември тази година потребителите вече се възползват от преимуществата на новата версия на ESET NOD32 Antivirus и от интелигентната защита, която предоставя интегрираната система ESET Smart Security – иновационно решение, което тясно интегрира защита от вируси, спам, шпионски и рекламен софтуер с вграден firewall.

Коментар