Фото Форум и Xerox България представят най-добрите фотографии

На 3 декември т.г. от 18.30 ч., в столичната галерия „Сезони” (www.galleryseasons.com), в Дом на културата Средец,ул. Кракра 2А, сесъстоя откриването на изложбата „Най-добрите фотографии от Фото Форум 2007 г.”.Изложбата се реализира с партньорството на Xerox България, която за трети пореден път подкрепя изявите на форума.
Настоящата изложба е двадесет и втората на Фото Форум (http://photo-forum.net). За разлика от досегашните, които са били посветени на определени теми, сега за първи път най-популярният български сайт за фотография прави годишен преглед на най-добрите снимки, представени през годината.
За участие в изложбата са били изпратени над 500 фотографии, от които са селектирани 105, всичките от различни автори. Критерият за подбор е бил рейтингът на съответната фотография да бъде над определен праг. Рейтингът се формира от оценките, дадени на съответната снимка от регистрираните във форума участници.
Всички фотографии, участващи в изложбата, са отпечатани на цветна дигитална система Xerox DocuColor 5000 със съдействието на представителството на Xerox в България. На такъв клас машини на Xerox за графичната индустриясе произвежда повече от половината дигитално отпечатана продукция в света.
Xerox DocuColor 5000 предлага надеждност и константно високо качество, което ще отговори на очакванията и на по-взискателните фотографи. Предимство на дигиталната преса е работата с широк набор медии. Скоростта на печат е 50 цветни страници в минута, при резолюцията до 2400 x 2400 dpi.
Машината има възможности за изготвяне на разнообразна полиграфическа продукция като брошури, плакати, листовки за директна поща, етикети и други разнообразни пълноцветни рекламни материали.

Коментар