AMD изненада с ниска цена за Radeon R9 290

AMD пусна графична карта от най-висок клас Radeon R9 290 на цена, която изненада индустрията и потребителите. Моделът осигурява Ultra HD производителност за геймъри и ентусиасти на цена от само 399 долара.

Графичната карта Radeon R9 290 GPU ще осигури гейминг от следващо поколение, твърди AMD

Графичната карта Radeon R9 290 GPU ще осигури гейминг от следващо поколение, твърди AMD

Radeon R9 290 GPU „циментира” позицията на AMD като доставчик на върхови изживявания в игрите, коментира Мат Скайнър, управител и корпоративен вицепрезидент на графичното поделения на компанията. Иновации като Mantle и TrueAudio осигуряват гейминг изживявания отвъд познатите предели на аудио и визуалния реализъм.

Картата стъпва на архитектура Graphics Core Next (GCN). Чрез технологията Mantle разработчиците на игри могат да настроят своите продукти да „говорят родния език” на GCN архитектурата, оптимизирайки хардуера за възможно най-висока производителност.

AMD Radeon R9 290 – основни характеристики:

  • 2560 поточни процесора
  • До 947MHz тактова честота на енджина
  • 4GB GDDR5 памет
  • 320GB/s пропускателна способност на паметта (максимум)
  • 4,85 TFLOPS изчислителна мощност (с единична точност)
  • API поддръжка за DirectX 11.2, OpenGL 4.3 и Mantle

Технологията AMD TrueAudio предлага ново ниво на предаване на звука, като обгръща геймърите с реалистична аудио среда посредством техните стерео слушалки и тонколони. С отделен аудио процесор, вграден в GPU ядрото, графичната карта дава по-богат и дълбоко потапящ звуков пейзаж, включващ близки до живота акустични среди, едновременни звукови ефекти и позиционни звуци.

Новият графичен процесор Radeon R9 290 GPU е проектиран за игри с ултра висока резолюция (Ultra HD, 4К) и поддържа технология AMD Eyefinity. По думите на разработчика, картата ще осигури гейминг с дисплейни конфигурации от следващо поколение.

Графичните карти AMD Radeon R9 290 излизат на пазара днес с начална цена 399 щатски долара и 289 евро (без ДДС) в Европа.

Коментари по темата: „AMD изненада с ниска цена за Radeon R9 290”

добавете коментар...

  1. Иван Пешев

    Казват, че не работят стабилно тези карти , хората които най много ги ползват – копачите на биткоини не са доволни.

  2. Anonymous

    “До 5,0 Gbps тактова честота на паметта” Gbps не е мерна еденица за честота. Пропускателната способност или широчината на лентата е финкция на честотата, но така записано не е коректно.

Коментар