Microsoft пуска у нас предплатен Office за $40

Microsoft обяви нова схема на предлагане на пакета бизнес приложения Office 2007, с предплатено време за ползване. От средата на декември, пакетите ще бъдат налични при местните асемблатори (списък) и вериги магазини за компютри.
Цената на предплатените пакети е "около" 40 долара. Идеята е създадена по модела на предлагането на предплатени карти от мобилните оператори, като по този начин се дава възможност да потребителите да плащат точно толкова за услугите, колкото ползват.
Моделът работи успешно за Microsoft в няколко държави в света, като отзивите на клиентите са много положителни, твърдят от компанията. Потребителите ползват пълната функционалност на оригиналния софтуер срещу абонаментна такса от 3 и 6 месеца.
“Партньорите на Microsoft подкрепят инициативата, защото им дава конкурентно предимство в позиционирането на техните компютри с оригинален софтуер спрямо големите глобални доставчици на компютърна техника. Предложената схема дава възможност и за допълнителни продажби на партньорите, тъй като клиентите се обръщат към тях регулярно през определен период от време”, заявиха от българския офис на софтуерния гигант.
Потребителите могат да се възползват от лицензионната схема, като заедно със своя компютър с преинсталирана тестова версия на Office 2007 (Office Ready PC) закупят 6-месечен стартов пакет –  3 месеца абонамент + 3 месеца стартов бонус.
След изтичане на посочения период, клиентите могат да закупят следващ абонамент от 3 месеца. Ако пропуснат срока за подновяване, те ще могат да отварят и разпечатват съществуващите документи, но няма да могат да ги редактират или да създават нови.

Потребителят ще плаща толкова време, колкото ползва. Например консултант на свободна практика ползва предплатения пакет за период, когато му е необходим, за да реализира даден проект; след това няма нужда от него и не подновява абонамента, но може да го направи на по-късен етап, уточниха от Microsoft България.

Предложението е подходящо и за малка новосъздадена фирма, тъй като за собствениците е по-добре да започнат с по-скромна инвестиция, докато преценят колко успешно се развива бизнесът им, допълниха от Microsoft.

по темата: „Microsoft пуска у нас предплатен Office за $40”

добавете коментар...

  1. Относителен

    Зависи колко малка е фирмата. Ако е от 5 работни места – това са 200 долара за 3 месеца, и 800 за една година. И като вече си платил тези пари, на края на годината нямаш нищо. От друга страна, ако си на Линукс, трябва и компетенция, което значи разход на повече време. А бе не е толко просто да се отсече – това е по-добро или онова.

  2. Дядо Йоцо

    За малка новосъздадена фирма е по-подходящо да си инсталира Линукс, вместо да се занимава с простотиите на Майкрософт.

Коментар