Давид Холдинг води в ИТ търг на МДААР

Фирма Давид Холдинг АД получи най-висока оценка в търга на МДААР за внедряване на информационна система за подобряване на административното обслужване и работните процеси в общините. Това стана ясно днес след отваряне не ценовите предложения на участниците в обществената поръчка.
Фаворитът да спечели търга събира на този етап 92.33 точки с оферта за 196 368 лв., съобщиха от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДДАР). Крайното класиране на кандидатите се формира чрез сумиране на точките, получени от оценката на техническото задание и предложената цена.
В търга се включиха 4 кандидата, единият от които – консорциум „Altec – OTS" – беше отстранен, поради непълнота на изискваните документи. До втория етап от процедурата – отваряне на ценовите предложения – бяха допуснати „Банк Хай Сис – Сиела – Интраком", „Индекс България" ООД и „Давид Холдинг" АД.
Предложената цена от консорциум „Банк Хай Сис – Сиела – Интраком" е 180 хиляди лева, а от „Индекс България" ООД – 359 888 лв. При оценяване на офертите 50% тежест имаше функционалността на системата, а останалите 50% – предлаганата цена.
Проектът предвижда да бъде изградена на територията на 54 общини цялостна автоматизирана информационна система за административно обслужване на гражданите както по традиционния начин с хартиени документи, така и изцяло по електронен път.
Софтуерната система трябва да се организира като централизирана система, що се отнася до управлението, достъпа и модификацията на данни. Тя трябва да отговаря на изискванията на оперативната дейност на общините и да обслужва нуждите им. Необходимо е също така да се отчитат европейските препоръки за междуведомствена оперативност на ниво техническа комуникация, както и рамката за оперативна съвместимост като цяло.

Коментар