Среща на браншови организации в областта на електронните комуникации

На 04.11.2013 г. в София се проведе обща среща на управителните съвети на Сдружението за електронни комуникации и ТВ Клуб 2000. Те работят за подобряване на регулаторната и законодателната среда в електронните съобщения и предлагането на електронни съобщителни услуги.

На срещата бяха обсъдени настоящите активности на двете организации. В резултат се очертаха няколко допирни точки между СЕК и ТВ Клуб 2000. Членовете на управителните съвети се обединиха около идеята, че съвместната им работа за подобряване на условията за развитие на дейност в сектора би довела до по-добри резултати.

ТВ клуб 2000

Национално сдружение на малките и средни кабелни оператори (НСМСКО) „Тв клуб 2000“ обединява в себе си интересите на десетки предприятия осъществяващи електронно съобщителни услуги на територията на цялата страна. През последните години, в периода на бурни промени в законодателството и при наличието на силно конкурентен пазар, сдружението цели да помогне на своите членове да работят в по-добра среда, като осъществява пряка връзка между тях и държавните институции, водейки активна кореспонденция и организирайки публични форуми по актуални теми.

Сдружение за електронни комуникации (СЕК)

Сдружението за електронни комуникации е браншовата организация на алтернативните телекомуникационни оператори в България. СЕК активно защитава неутралността на мрежите и правата на потребителите за свободно и пълноценно използване на Интернет и постиженията на техническия прогрес в комуникациите. Членове на СЕК са всички водещи алтернативни оператори в България. Дейността им съсредоточена в сферата на телефонните услуги, широколентовия достъп, Интернет услугите, WIMAX технологиите, кабелната телевизия, IP телевизията, високоскоростния пренос на данни и др.

Коментар