Езерото „Ариана” приюти най-голямата ледена пързалка на Балканите

Мобилтел и Столична община откриха на 16 декември най-голямата ледена пързалка на Балканите на езерото “Ариана” – „M-Tel Rink”. Лентата прерязаха патронът на инициативата – кметът на София Бойко Борисов и главният изпълнителен директор на Мобилтел Йозеф Винацер. Водещ на музикалното шоу за откриването беше Део, а гостите забавляваха Лео, Румънеца и Енчев.
Инициативата е продължение на стартиралия през 2006 г. мащабен проект на най-големия мобилен оператор Мобилтел и Столична община за създаване на истински празничен дух в столицата и спортни навици сред младото поколение. През декември миналата година организаторите откриха първото коледно селище с ледена пързалка, разположени в градинката пред Народния театър.
Селището “MTel Rink”, от своя страна, включва открита ледена пързалка от 1200 кв.м. и магазинчета за продажба на играчки и лакомства. Ще има и коледни къщички, които са доставени от Австрия и са аналог на прочутите виенски къщички. Те са отопляеми и в тях на посетителите ще се предлагат храна и напитки. За доброто настроение на столичани организаторите са украсили коледна елха.
Ледената пързалка ще работи всеки ден от 10.00 до 22.00 часа. 400 чифта кънки ще се дават под наем на посетителите. Наемът на чифт е 4 лева за цял ден. Входът за пързалката ще е 3 лева, а за ученици и деца – 1,5 лева.
Коледното селище ще функционира до 30 март 2007 г. Очаква се там да се организират редовни ди джей партита, състезания по кънки и благотворителни акции.

Коментар