2008 година ще донесе нов Internet Explorer

Бета версия на Internet Explorer 8 ще бъде пусната през първото полугодие на 2008, според информация от блога на разработчиците на Microsoft. Финалната версия на браузъра се очаква след 9-10 месеца от излизането на първата бета, така че не е изключено, макар и малко вероятно, завършеният IE 8 да се появи до края на следващата година.
Новият браузър вече е готов да премине успешно тестовете Acid2 Browser Test, които са разработени от Web Standards Project и показват дали дадена програма обработва правилно последните спецификации на HTML и CSS. Към момента този тест са издържали OmniWeb и Safari за Mac OS X, крос-платформеният бразуър Opera и бета версията на Firefox 3.0.
Internet Explorer беше създаден преди появата на технологии като CSS и RSS и поради тази причина дълго време определяше стандартите за сърфиране в интернет. Разработчиците бяха принудени да оптимизират своите уеб страници за IE. Браузърът дори не преминаваше успешно тестовете Acid2 Browser Test, което му носеше и много критики.

Коментар