Антивирус блокира Windows Explorer

Дефектно обновление на сигнатура от Kaspersky Lab праща Windows Explorer (explorer.exe) в карантина, припознавайки го като заразен с вируси. За това признаха и от антивирусната компания.
В още по-лошия случай основният компонент на Windows може да бъде изтрит, ако потребителите на антивируса са задали автоматично премахване на инфектираните файлове.
Часове са били необходими на засегнатите потребители да се справят с проблема, става ясно от публикация в theregister.com. Във форума на Kaspersky също множество потребители споделят за премеждията си.
От компанията са публикували инструкции за решаване на проблема. И друг път антивируси са правели подобни грешки, но случаят с Windows Explorer е особено фрапиращ, тъй като става въпрос за основен компонент на операционната система.

по темата: „Антивирус блокира Windows Explorer”

добавете коментар...

  1. мари

    при мен се случиха проблемитеи даже не съм сигурна дали се оправи заразения файл..но не го носих на поправка с AVG каквото успях

  2. TechNews.bg

    Добре, пресилено го казах, но че е голям боклук – такъв е! Колко ядове съм брал с този антивирус… Поне що се отнася до стабилността и начина му на работа. Не можа да се задържи повече от няколко часа на компютъра ми, затова и не коментирам останалите му качества. Но остава в съзнанието ми като една от най-проблемните програми, с които съм се сблъсквал! Така, че мнението ти за коментара ми въобще не ме касае.

  3. Cthulhu

    Без глупави коментари ако обичаш.

  4. TechNews.bg

    По-боклукчива антивирусна от Касперски няма…

Коментар