Samsung стартира конкурс за смарт класна стая в Пловдив

Обучението в смарт класните стаи на Samsung става чрез изцяло интегрирана система от дигитално съдържание, таблети и електронна дъска

Обучението в смарт класните стаи на Samsung става чрез изцяло интегрирана система от дигитално съдържание, таблети и електронна дъска

Samsung стартира конкурс между средните училища в Пловдив, на базата на който ще се реши кое да е първото училище в града със своя „смарт класна стая”.

Конкурсът се провежда под надслов „Защо моето училище е най-умното” и цели да избере най-мотивираните ученици, които да се възползват от предимствата на дигиталната класна стая.

Инициативата се провежда като част от глобалната платформа на Samsung, с която компанията подпомага образователната система в цяла Европа и интегрира технологиите в образователния процес.

Конкурсът в Пловдив е продължение на вече създадената в София първа „Смарт класна стая” в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри”, където ученици от 10-ти и 11-ти клас се обучават в предприемачество и икономическа грамотност по предметите „Учебна компания” и „Умения за успех” на Джуниър Ачийвмънт България.

Обучението става чрез изцяло интегрирана система от дигитално съдържание и модерно технологично оборудване с таблети и електронна дъска от Samsung.

Конкурсът ще бъде отворен до 8 декември, като за този период учениците заедно със свой учител-координатор ще трябва да подготвят 2-минутно видео, чрез което да обяснят защо тяхното училище е „умното”. Всяко видео ще трябва да се качи в специално приложение, създадено на страницата на Samsung във Фейсбук.

Участниците имат право да качат своите видеа и на избрани от тях онлайн видео уеб страници. В периода от 9 до 16 декември ще се проведе публично достъпно онлайн гласуване за предложените от учениците видеа. Крайното решение за избор на училище ще се вземе на базата на обща оценка, която отразява резултатите от гласуването и оценка от гласовете на оторизирано жури.

Победителят от конкурса ще бъде обявен на 19 декември, а самият проект по реновиране и инсталиране на „смарт решението” ще се извърши през януари 2014 година, като целта е новата „смарт класна стая” да бъде готова за ползване от началото на втория учебен срок.

Коментар