Нетера и Spacecom ще предлагат сателитни ТВ услуги

Спътникът AMOS-2 предлага широка гама от комуникационни услуги, както и услуги за видео излъчване

Спътникът AMOS-2 предлага широка гама от комуникационни услуги, както и услуги за видео излъчване

Българската телекомуникационна компания Нетера и израелският оператор Spacecom обявиха стратегическо партньорство в областта на спътниковите DTH (Direct-to-home) телевизионни услуги.

Двете компании ще си партнират също в разпространението на видео към кабелни главни станции, VSAT комуникации и високоскоростни интернет услуги чрез спътника AMOS-2 (а след края на дейността му – чрез AMOS-6).

Първоначално ще се предлагат над 60 телевизионни канала чрез „White-label” платформа, известна като „W4″, която позволява операторите да доставят DTH услуга на крайни потребители. В близка перспектива Нетера ще добави в предложението и медии в HD качество. Услугите ще се доставят от спътника AMOS-2, разположен на 4° Запад.

При „White-label” модела една компания предоставя и поддържа DTH услугата. Тя може да се разпространява от други оператори на телевизионни услуги, които я предлагат под своя собствена търговска марка.

Спътникът AMOS-2 работи от 2003 година на орбиталната позиция на Spacecom 4° Запад, в Ku-обхвата, и предлага широка гама от комуникационни услуги, както и услуги за видео излъчване в Европа и Близкия изток. AMOS-2 е съвместно разположен със спътника AMOS-3, за да се гарантира резервираност и надеждност на услугите, уточниха от Нетера.

Коментар