Ръст на аутсорсинга предричат анализатори

Слабата глобална икономика и нуждата бизнесът да намалява цените ще доведат да ръст на аутсорсинг пазара през 2008 година. Над половината от компаниите (53%) планират да увеличат разходите за аутсорсинг, според US компанията Syntel.
За сравнение, през миналата година 48% от компаниите са планирали увеличение на аутсорсинга, а през 2006 – 30%, уточняват от Syntel.
Индустрията на аутсорсинга е една от малкото, които няма да пострадат от кризата на кредитните пазари. В условия на слаба икономика, компаниите търсят технологични решения за увеличаване на производителността и ефективността и за постигане на икономии.
И според Sutherland Global Services, нуждата от пестене е една от петте най-важни причини за аутсорсинг за 90% от компаниите.
Проучване сред глобалните компании в застраховането, банковото дело, телекомуникациите и търговията установява, че най-честите дейности, изнасяни навън, са техническата поддръжка и отделите за обслужване на клиенти, съответно с 60% и 40%. Индия и САЩ са най-популярните места за аутсорсинг съответно за 70% и 60% от анкетираните.

по темата: „Ръст на аутсорсинга предричат анализатори”

добавете коментар...

  1. Ханс

    Какво ще рече САЩ? Някой от Марс сигурно си пренася дейността в САЩ щото там работят по-евтино?

Коментар