Наш WiMAX доставчик се нареди сред 15 ключови партньора на Cisco

Мрежовият гигант Cisco определи българския WiMAX оператор Макс Телеком за един от 15-те си ключови клиента в цял свят, съобщиха от родната компания. Като такъв, Макс Телеком в лицето на главния изпълнителен директор Красимир Стойчев е поканен да участва в лидерския форум Cisco Executive Thought Leadership Forum в Барселона.
Домакини на форума, който ще се проведе на 11 февруари, са Джон Чеймбърс – изпълнителен директор на Cisco, и Лари Ланг – вицепрезидент и генерален мениджър на Cisco Mobile Wireless Group.
Cisco е основен доставчик на оборудване за Макс Телеком. Мрежата на оператора позволява скорост за трансфер на данни от 2 мегабита в секунда, а до края на февруари максималната скорост ще бъде 5 мегабита в секунда, заявиха от Макс Телеком.
Ние сме сред първите в света WiMAX оператори с национално покритие и планираме мрежата ни да покрие 90% от населението на България до края на тази година”, заяви Красимир Стойчев, собственик и главен изпълнителен директор на оператора.
Планираните инвестиции от Макс Телеком за 2008 г. са в размер на 15 млн. евро.
Скорошна публикация на BBC прогнозира, че WiMAX ще потръгне тази година и в Европа. С няколко оператора и реално изграждащи се мрежи, България сякаш е изпреварила прогнозата.

Коментар