HP снижава консумацията на РС-тата с 25%

Настолните и преносими компютри на HP ще консумират с 25% по-малко енергия до 2010 година, стана ясно на приключилото изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Корпорацията вече държи първо място по брой продукти, сертифицирани с EPEAT Gold с представянето на двадесет и четири нови машини с рейтинг Gold или Silver.
Системата EPEAT оценява настолните РС, преносимите компютри и монитори въз основа на екологичните характеристики на тези продукти в три категории: Bronze, Silver и Gold. Новите бизнес продукти на HP, които отговарят на най-високия клас Gold, включват преносими компютри от сериите HP Compaq 2510p и HP Compaq 2710p, както и всички модели от сериите настолни компютри HP Compaq dc7800, dc5850 и dc5700.
HP очаква да достигне целта си за намаляване на консумацията на енергия до 2010 г. чрез различни стратегии, в т.ч. интеграция в продуктовото портфолио на по-енергийно ефективно захранване, по-малко енергоемки платки и други енергоспестяващи технологии и процеси, съобщават от компанията.
Продуктите, сертифицирани наскоро с EPEAT Gold, включват различни характеристики, които ще подпомогнат фирмите да намалят въздействието на бизнаса си върху околната среда. Така например, HP Compaq dc7800 разполага с голям брой енергийно ефективни компоненти, в т.ч. най-новия процесор Intel Core 2 Duo. Свръх тънкият HP dc7800 е 46% по-малък от предишните модели и предлага максимална енергийна ефективност със стандартно, 85% енерго-спестяващо захранване, без понижение в производителността.
Друг компонент, който спомага за намаляването на консумацията на енергия при бизнес РС-тата на HP, е предлаганото допълнително захранване 80 PLUS, което е с до 15% по-висока енергийна ефективност от стандартната. Хиляда компютъра с 80 PLUS захранване за една година могат да спестят равностойността на емисиите въглероден двуокис от изгарянето на над 18000 литра бензин, посочиха от HP.
Заедно с всички компютри от серията dc7800, се предлага и софтуерно решение за отдалечено управление на консумацията на енергия Verdiem SURVEYOR. При активирането си, SURVEYOR помага за измерването, управлението и намалението на консумацията на енергия от компютри и монитори с до 33% или близо 200 кВч на година.

Коментар