Dell и Dropbox изнасят работната среда в облака

Облачното хранилище Dropbox се използва в момента от около 4 милиона бизнес организации

Облачното хранилище Dropbox се използва от 4 милиона бизнес организации

Dell обяви стратегическо партньорство с доставчика на облачни услуги Dropbox, в рамките на което ИТ гигантът от Тексас ще предлага Dropbox for Business чрез своята глобална търговска мрежа.

Съвместното решение на двете компании ще позволи на бизнес организациите да дадат на служителите си сигурно корпоративно споделяне на файлове и възможности за колаборация.

Dell вече предлага Dropbox for Business плюс Dell Data Protection|Cloud, като част от портфолиото Dell Data Protection Solutions. Служителите в компаниите могат да ползват в работата своите предпочитани приложения, съхранявани в облака, а ИТ отделите разполагат с  широк набор от инструменти за контрол, за да отговорят на регулаторните изисквания.

Облачното хранилище Dropbox се използва в момента от около 4 милиона бизнес организации, защото е лесно за употреба и предлага сигурна, централизирано съхранение на данните на компаниите. Услугата ще бъде съчетана с „back-end” експертиза и скалириуми решения на Dell, които осигуряват редица възможности на крайните потребители и администраторите.

Като цяло, над 200 милиона души по света и 4 милиона бизнес организации използват Dropbox. Всяко денонощие 1 милиард файла се качват в облачното хранилище.

През януари Dell и Dropbox ще обявят първите решения, които стъпват на платформите на Dell. Решението Dropbox for Business се очаква на пазара в EMEA през 2014 г.

Коментари по темата: „Dell и Dropbox изнасят работната среда в облака”

добавете коментар...

  1. :o)

    нещо облака май се оказа голям сапунен мехур.
    Малко компании искат да споделят конфиденциалните си файлове на места където не се знае кой пипа и кой може да влезе…

Коментар