Смарт класна стая в пловдивска гимназия

Смарт решението ще бъде инсталирано в ОМГ „Академик Кирил Попов” през януари 2014 г.

ОМГ „Академик Кирил Попов” спечели конкурса на Samsung и Джуниър Ачийвмънт България, в който участваха 12 пловдивски училища

Пловдивската математическа гимназия ще стане първото училище в града със смарт класна стая. Тя бе избрана след състезание в рамките на проект, реализиран съвместно от Samsung и Джуниър Ачийвмънт България.

Конкурсът се проведе под надслов „Защо моето училище е най-умното”, като за целта учениците трябваше да подготвят кратко видео, с което да представят училището си. В надпреварата се включиха 12 средни училища от Пловдив.

След едноседмично гласуване всяко видео получи оценка, сформирана от 50% от гласуването на журито, 25% от броя гласове във Фейсбук и 25% от броя гледания във всички сайтове.

Със своя клип ОМГ „Академик Кирил Попов” събра над 10 хиляди гледания и почти 2000 харесвания, които й гарантираха първото място. Нейни подгласници са НХГ „Цанко Лавренов” и ПГСАГ „Арх. Камен Петков”.

Проектът по реновиране и инсталиране на „смарт решението” ще се извърши през януари 2014 г. Дигиталната стая ще бъде готова за ползване в началото на втория учебен срок. По-рано Samsung оборудва подобна стая в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри”, София.

Коментари по темата: „Смарт класна стая в пловдивска гимназия”

добавете коментар...

  1. :o)

    Ясно…усвоени са некви пари, а за някои учители и директори има подаръци от Самсунг.
    Така се прави 🙂

    и все пак OMG…:)

Коментар