Intel ще уволни 1000 мениджъри

Intel ще уволни 1000 мениджъри
Съкращенията са част от нова пазарна стратегия
14/07/2006
Тази седмица
Intel ще започне мащабни съкращения сред своите служители, като ще уволни 1000 мениджъри, работещи в различни части на света. Тези действия са част от стратегията на компанията за увеличаване на конкурентноспособността и завоюване на по-голям пазарен дял.
Досега Intel е срещал сериозни проблеми при процесите на комуникации и вземане на решения. Те са отнемали твърде много време и са пречели на развитието на фирмата. Основната причина се е кореняла в децентрализираната мениджмънт система, в която участват множество служители. След съкращенията се очаква процесите да се оптимизират, споделят от Intel.
Усилията за подобрение на корпоративния мениджмънт идват след поредица от неуспехи на компанията. През 2004 беше отложено или направо отменено произвеждането на редица продукти. През 2005 фирмата системно губеше пазарен дял, за сметка на конкурентите си от Advance Micro Devices (AMD).
Новата стратегия за подобряване на конкурентноспособността на Intel идва на базата на проучвания на ефективността на компанията, които са осъществени през април. Част от тази стратегия е и продаването на значителна част от активите, свързани с производството на микропроцесори, на Marvell Technology Group. 

Коментар