AVG Anti-Virus Free е най-сваляната програма от CNET

Компанията за сигурност Grisoft ще добави в своите продукти, вкл. в AVG Anti-Virus Free Edition, технологията LinkScanner, след като в края на миналата година придоби разработчика й Exploit Prevention Labs.
Сред ползите, които ще получат потребителите от LinkScanner, са предупреждения в реално време за заразени уеб страници, преди да ги посетят, както и защита срещу изтеглящи се без знанието на потребителя файлове и експлойти.
Междувременно Grisoft обяви, че антивирусната му програма AVG Anti-Virus Free Edition, е била изтеглена повече от 1 000 000 пъти от сайта CNET Download през седмицата между Коледа и Нова година, а също и през седмицата от 1-ви до 7-ми януари 2008 г.
В допълнение, рекорден брой нови потребители са свалили AVG Anti-Virus Free Edition директно от сървъра на Grisoft за същия период. Безплатната версия доближава психологическата граница от 1 000 000 изтегляния за седмица няколко пъти в миналото и така продуктът остава най-популярното приложение на Download.com.
При комерсиалната гама продукти, потребителите получават безплатни обновявания на програмата и денонощна техническа поддръжка по време на целия лиценз.
Официална страница: www.avg.com
Дистрибутор за България: „Бизнес Софтуер Дистрибутор“ ЕООД
Даунлоуд: AVG Anti-Virus Free Edition

Коментар