Smart TV SDK 5.0 улеснява разработката на приложения

Smart TV SDK 5.0 ще позволи на потребителите да управляват уредите в дома си чрез приложения за Samsung смарт ТВ

Smart TV SDK 5.0 ще позволи на потребителите да управляват уредите в дома си чрез приложения за Samsung смарт ТВ

Нов пакет за разработка от Samsung улеснява създаването на приложения за смарт телевизори. Smart TV SDK 5.0 разширява вече съществуващите платформи и работи с повече устройства от предшественика си.

Приложенията, създадени с новия пакет, ще позволят на потребителите да управляват уредите в дома си – напр. осветление, климатици и хладилници – чрез приложения за Samsung смарт ТВ.

Уебсайтът Samsung Development Forum, откъдето се сваля SDK, се превръща в една от най-големите световни общности за програмисти, работещи с телевизионни приложения, коментира ЙенКи Бун, вицепрезидент на отдела за софтуерни разработки в Samsung. „Планираме да предоставим още различни платформи и да подобрим условията за разработване, за да разширим екосистемата от приложения за смарт телевизори”, допълни той.

Една от ключовите характеристики на новия Smart TV SDK е средата Web UI Framework за Samsung Smart TV Caph (Beta Cassiopeia). Благодарение на този фреймуърк, програмистите могат да използват HTML 5 стандарти, за да създават по-лесно нови приложения с помощта на подобрени анимационни ефекти и дизайн.

Samsung първа сред производителите на „умни телевизори” използва PNaCL технология, която позволява на програмистите да предоставят приложения чрез различни модели смарт ТВ, без да се притесняват за съвместимостта.

Освен това компанията е подобрила характеристиките на предишния SDK модел, вкл. Multi-Screen и IDE. Функцията Multi-Screen вече позволява приложението да се използва на телевизори и мобилни устройства, а IDE позволява на програмистите да работят в рамките на уеб браузъра, без да се нуждаят от специален инструмент.

Коментари по темата: „Smart TV SDK 5.0 улеснява разработката на приложения”

добавете коментар...

  1. теле...ама smart

    С новите smart TV свършва времето на гарантирано и неприкосновено лично пространство и/или интимност вкъщи при работещ умен телевизор. Връщаме се на поляната в гората – не знаеш дали, кой и откъде те гледа. Е, поне има нещо зелено в идеята.

  2. Нови големи възможности

    Не само потребителите, но също и Самсунг, както и всички знайни и незнайни тайни служби, които насилват или имат договор със Самсунг, ще контролират уредите в дома ви, напр. осветление, климатици, хладилници, а може и компютъра ви, телефона ви, банковите ви сметки и какво ли още не. Страхотно!

Коментар