D-Llink добавя нови PoE смарт управляеми суичове

D-Link, водещ производител на професионални мрежови решения добави към портфолиото си два смарт суича с Power over Ethernet функционалност от серията DGS-1210. Компанията също обяви промоционални цени на избрани Layer 2 и Layer 3 модели от сериите управляеми суичове.

Новите PoE модели са идеални за малки и средни компании, които искат да интегрират в мрежата си различни устройства

Новите PoE модели са идеални за малки и средни компании, които искат да интегрират в мрежата си различни устройства

Фирмите, които искат да изградят високо производителна, енергийно ефективна мрежа на достъпна цена, сега могат да се възползват от широк спектър устройства с PoE функционалност от 45 Вата до 740 Вата. Суичовете предлагат максимална гъвкавост спрямо размера на компанията и изискванията за електрическа консумация на PoE устройствата. Освен това, в началото на 2014 г, на пазара ще бъде пуснат нов модел от серията EasySmart с PoE функционалност до 64 Вата, който ще допълни продуктовата гама на от PoE решения на D-Link.

Нови смарт суичове: DGS-1210-08P и DGS-1210-24P

Новите PoE модели са идеални за малки и средни компании, които искат да интегрират в мрежата си различни устройства като например IP камери, безжични точки за достъп или VoIP телефони при ниска консумация на електричество. DGS-1210-08P има осем порта с PoE функционалност, като всеки от тях осигурява до 15.4 W, както е предвидено в стандарта IEE 802.3af. DGS-1210-24P има общо 24 порта, от които 12 с PoE функционалност, предоставящи до 30 вата според стандарта IEEE 802.3at.

DGS-1210-08P и DGS-1210-24P: Основни функционалности

Допълнителни фиброоптични (SFP) ъплинк портове за резервираност на връзките (два на DGS-1210-08P, четири на DGS-1210-24P)

DGS-1210-08P: Осем PoE порта (802.3af) с максимален капацитет 45 W

DGS-1210-24P: 12 PoE порта (802.3at) при максимален капацитет от 85 W

Оборудван с D-Link Green 3.0 технология

PoE с почасов график на работа

Защита от неизправност на мрежата при кръгова топология и откриване на loopback

DHCP сървър скрийнинг

Широка гама PoE продукти за всички нужди

Новите смарт суичове перфектно се вписват в цялостното портфолио от PoE суичове. Различните базови, смарт и управляеми модели предлагат на компаниите различни функции спрямо изискванията им.

Висока енергийна ефективност благодарение на D-Link Green 3.0

Всички PoE модели имат минимална електрическа консумация. Пестенето на енергия се осъществява благодарение на технологията D-Link Green 3.0: Смарт суичовете разпознават дължината на свързаните кабели автоматично и регулират силата на сигнала, когато кабелите са по-къси. Портовете, които са без връзка автоматично се поставят в режим standby. Енергийно ефективният Ethernet (IEEE 802.3az) с LED плюс опциите за изключване на портове и цялата система драстично намаляват консумацията на електричество в периодите, когато системата не се използва интензивно. Функциите за пестене на енергия могат да бъдат активирани чрез предварително конфигурирани  потребителски профили, които позволяват доставянето на PoE в определени часове и така помагат да не се използва електричество в извън работно време.

Лесно и надеждно управление

PoE суичовете са лесни за инсталиране и лесни и интуитивни за управление: по време на първоначалната инсталация мрежовият асистент на D-Link автоматично ще открие всички малки суичове в мрежата, което позволява на администраторите бързо да определят IP адреси и subnet маска. Освен това фърмуера на няколко суича може да бъде обновен едновременно, което значително спестява времето за обслужване. Стабилността на свързаните устройства може по избор да бъде подобрена като се свърже UPS устройство.

Наличност и цени

Новите DGS-1210-08P и DGS-1210-24P сега са налични в дистрибуторската мрежа на D-Link.  Цената на DGS-1210-08P е 295.00 лв, препоръчителната цена за модела с 24 порта DGS-1210-24P е 699.00 лв.