Dell: Таблетите не стават за работа

Dell продава успешно таблетите Venue Pro, но все още неглижира ролята им за бизнеса

Dell продава успешно Venue Pro, но все още неглижира ролята им за бизнеса

Вицепрезидент по продажби на Dell заяви в интервю, че в момента таблетите не стават за работа. Твърдението на Боби Дейнджърфийлд пред Mashable.com е изненадващо, предвид факта, че компанията от Тексас пусна наскоро в магазина на Microsoft професионалeн таблет с Windows 8.1.

„Таблететите са чудесни да напишете малък имейл или ако искате да прочетете нещо. Но ако имате реална работа за вършене, те все още не могат да заменят компютъра”, коментира Дейнджърфийлд.

8- и 11-инчовите Venue Pro таблети на Dell се продават много добре, но компанията не разчита на тях като част от цялостно решение за средния бизнес. Според вицепрезидента по продажби на Dell, таблетите ще придобият бизнес смисъл в бъдещето.

„Като гледам моите собствени деца, те правят неща на смартфоните, за които на мен ще ми трябва компютър. С тези демографски промени в работната сила, различни видове устройства за мобилност, като смартфони и таблети, ще поемат по-голяма роля”, смята Дейнджърфийлд.

Междувременно, тя подчертава засилването на позициите на Dell в бизнеса с РС през последното тримесечие. Наскоро приключи преобразуването на компанията от публична в частна, което беше необходимо на Майкъл Дел, за да насочи Dell по нов път като доставчик на решения за корпоративния сектор.

Коментар