Archos влиза в лагера на Windows Phone

Archos ще подсили лагера на Windows Phone без обаче да загърбва Android

Archos ще подсили лагера на Windows Phone без обаче да загърбва Android

Френският производител на Android таблети и смартфони Archos планира диверсификация с устройства под управление на Windows Phone. Компанията подготвя WP смартфон, съобщи TrustedReviews.

Пазарът на Windows Phone устройства нараства от няколко години и вече е достатъчно зрял, за производителите, коментират от ръководството на компанията.

Приоритет за Archos остава Android, като засега не е известно в какво съотношение производителят ще разпределя ресурсите си между двете мобилни платформи.

По данни на рекламната мрежа AdDuplex, през декември 2013 г. делът на Nokia в сегмента на WP смартфоните е бил 92,1%, спрямо 89,2% през октомври. Веднага след финландската компания се нарежда HTC с дял от 5,2%, следвана от Samsung и Huawei, които си поделят 2,7%.

Проучване на Strategy Analytics сочи, че през 2013 г. са продадени 35,7 милиона WP  смартфона, като делът им на световния пазар възлиза на 4%. Според анализаторите, платформата на Microsoft жъне успех само в сегмента на смартфоните от среден клас.

Коментар