Apple ще произвежда евтин iPhone 4

Apple ще захрани пазарите в Индия и Бразилия с евтини смартфони iPhone 4

Apple ще захрани пазарите в Индия и Бразилия с евтини смартфони iPhone 4

Apple планира да възобнови производството на iPhone 4, флагманския смартфон на компанията от 2010 г. Моделът ще се продава в Индия, Индонезия и Бразилия, твърди The Economic Times.

iPhone 4 беше свален от производство с излизането на iPhone 5S и 5C през септември 2013 г. Пускането му отново може да помогне на Apple да засили влиянието си в региони, където населението има по-ниски доходи отколкото в развитите страни.

Твърди се, че възобновеният iPhone 4 ще струва около 240 долара във вариант с 8 GB вградена флаш памет. Първоначално, Apple ще достави в Индия 50-60 хиляди евтини устройства iPhone. Обемите, предназначени за Индонезия и Бразилия, засега остават неизвестни.

Очакваше се с пускане на iPhone 5S да излезе и бюджетен модел. iPhone 5C обаче не е устройството, което всички очакваха – моделът струва $549, което е твърде висока цена за бюджетен смартфон и само със $100 по-ниска от тази на флагмана 5S.

Още тогава някои анализатори казваха, че Apple вече има решение за бюджетен модел и това е iPhone 4S. И в момента това устройство продължава да се продава, като в САЩ дори е безплатно при сключване на договор с телеком оператор.

Коментари по темата: „Apple ще произвежда евтин iPhone 4”

добавете коментар...

  1. Борис

    Епъл предлагат добри продукти, но ако смятат, че с цена от 240 долара ще спечелят клиенти се лъжат. Нека да пуснат Iphone 4 за 50 или 100 долара, но наистина, а не както сегашния 5s, който ужким струва 200 долара (със сериозен абонаментен план, обаче), пък всъщност е над 1500 в Европа чисто.

  2. Име

    За тази цена китайците предлагат топ модели с качество много над средното. Apple бяха новатори и не им отива да се борят за тези пазари. Ако сменят политиката ще загубят много от реномето си.

Коментар