Microsoft отлага старта на SQL Server 2008

Microsoft ще отложи презентацията на финалната версия на своя SQL Server 2008, съобщава корпоративният блог TechNet.
Първоначалният план предвиждаше софтуерът да излезе на 27 февруари едновременно с два други ключови продукта на компанията – сървърната операционна система Windows Server 2008 и средата за разработка на приложения Visual Studio 2008.
На програмистите на Microsoft обаче е необходимо допълнително време да завършат окончателно SQL Server 2008. В момента се тестват множеството новости и подобрения, въведени в сървъра.
По информация от Microsoft, версията SQL Server 2008 ще може да работи с бази данни с размер 20 терабайта и повече. В продукта са интегрирани разширени средства за управление на интелектуалните ресурси на компаниите, пълноценна поддръжка на неструктурирани данни, както и подобрена система за кодиране на информацията.
Очаква се поредната RC (release candidate) версия на продукта да бъде представена през второто тримесечие на годината, а финалният продукт да влезе в производство през третото. Microsoft посочва, че целта й e да се създаде продукт с максимално високо качество, а не толкова да спази сроковете на предварително обявените анонси.

Коментар